Udflugter

Udflugter i 2020


Efterårsudflugt


Søndag den 25. oktober 2020

Mød Per Steen Hebsgaard
Holmegaard Værk har åbnet op for en glimtende verden af glaskunst, med glarmester og kunstner, Per Steen Hebsgaard, som en central del af værket. Hebsgaard har nemlig fået stillet 960 m2 til rådighed for sin farvestrålende samling af glaskunst. I mere end 30 år har Hebsgaard været en af Danmarks skarpeste glaskunstnere. Værkerne i den kommende udstilling spænder fra alt fra store malerier til farverige skulpturer. Den 25. oktober vil mesteren selv vise os rundt i Hebsgaard Hallen på Holmegaard. Vi mødes kl. 10.00 ved Præstø Bibliotek, fordeler os i bilerne og kører til Holmegaard, hvor Per Hebsgaard tager imod os. Tilmelding senest den 8. oktober til Christian Krøyer på mobil 50940990. Gerne som SMS.


Udflugter i 2019


Sensommerudflugt


Søndag den 11. august 2019

Vi besøger Galleri Syd ved Nykøbing Falster
I den gamle stald - hvor skolelæreren gennem tiderne havde sin hest og efter sigende et par grise - blev galleriet i 1991 udvidet med "Grand Palais" hvor vi viser over 200 billeder og skulpturer som galleriets permanente udstilling. I Grand Palais finder du lige nu mange Jorn Litografier, raderinger og akvarel, Mogens Balle gouacher, Carl Henning Pedersen akvarel, Corneille keramik og lithos, Egill Jacobsen oliekridt, Appel skulpturer, Serge Vandercam oliebilleder, Heerup oliebilleder etc.
Herefter fortsætter vi til Richard Winthers Hus i Vindeby
Huset i Vindeby var hjemsted for Richard Winther fra 1993 til 2007. Huset fungerede både som atelier, workshop, samling af værker og beboelse. I 1995 dekorerede Richard Winther mere end 72 kvadratmeter med flere end 56 væg- og loftmalerier.Motiverne er næsten alle taget ud af antik mytologi og beskriver både kærlighed og det onde.
Udflugter i 2018


VAN GOGH udstilling på ARKEN


Torsdag den 4. oktober 2018
Vi mødes ved Præstø Bibliotek kl. 12.45
Arrangementet er en kør selv tur. Meld venligst ved tilmelding om du/I kører selv eller har behov for transport, Vi kan så fordele os i bilerne, inden vi kører fra Præstø.
Van Gogh er en af de mest berømte kunstnere, der har gået på denne jord, og det er mere end 50 år siden, der har været en tilsvarende separatudstilling Danmark.
Foreningen betaler omvisningen, den enkelte deltager entreen, vi forventer at kunne opnå en grupperabat, så entreprisen bliver 112.50.
Der er kun plads til 30 så ”først til mølle”.
Tilmeld på christianmalberg@hotmail.com eller tlf. 20135774. Inden den 25. sept.


Udflugter i 2017


Kunst på borgen


Mandag den 23. oktober 2017

En enestående mulighed for at se de mange kunstværker, der befinder sig på kontorer, mødeværelser m.v.
Vor guide er chefkonsulent Jens Chr. Jacobsen, der i en lang årrække har arbejdet i Folketingets administration og fra 1998 har haft ansvaret for Folketingets store kunstsamling.
Vi skal være ved besøgsindgangen, som ligger lige til højre for Folketingets hovedindgang, senest kl. 16.45. Besøgsindgangen lukker kl. 17.00, så det er meget vigtigt, at vi er inde før dørene lukkes. Pris for rundvisningen er 50 kr. som betales til kassereren, når vi mødes.
Efter rundvisningen er der mulighed for at slutte med dagens ret i Snapstinget.
Betaling for dagens ret er 136 kr. som afregnes direkte med restauranten sammen med drikkevarer. Skriv venligst, hvis I ønsker at deltage i spisningen i Snaptinget.
Der er tale om et arrangement med begrænset antal deltagere, med forbehold for plads til alle i Snapstinget. Så ”først til mølle”.
Tilmelding senest den 8. oktober på kunstforening@jubii.dk


Udflugter i 2015


Forårsudflugt 31. maj

Guldagergard Keramisk Center & Borreby Herreborg

Billeder fra turen:

FORÅRSUDFLUGT MED PRÆSTØ KUNSTFORENING
Den sidste dag i maj kan vi invitere på tur til Vestsjælland.
Turen er en kør-selv tur, hvor vi tager skovturskurven med.
Vi mødes ved Præstø Bibliotek den 31. maj kl. 9.30, her kan aftales samkørsel, og vi kører derfra til Guldagergaard, Internationalt Keramisk Center i Skælskør.
Guldagergård er et internationalt keramisk videns- og udviklingscenter med speciale inden for international og dansk keramisk kunst. Her vil lederen, Mette Blum, Marcher præsentere os for værksteder og park. I parken kan vi nyde den medbragte frokost.
Herefter fortsætter turen til Borreby Herreborg. Her vil Joachim Castenschiold være omviser i kulturarven.

Ture i 2013

 • Frida Kalho, Arken
 • Udflugt til Alan Axelsen, Moseby og Poul Janus Ipsens atalje

  Ture i 2012

 • BYVANDRING & MUSEUMSBESØG i Sorø
 • Udflugt til TV2 Øst, Jørn Bie

  Ture i 2011

 • Tur til Lys over Lolland
 • Tur til Vestsjællands NY Kunstmuseum (UDSAT)
 • Tur til Retten i Næstved

  Ture i 2010

 • UDFLUGT TIL Isenstein Samlingen og Borreby Gods
 • SOMMERUDFLUGT TIL GJORSLEV
 • TUR Per Steen Hebsgaard

  Ture i 2009

 • TUR TIL SOPHIENHOLM
 • Tur til ODSHERRED

  Ture i 2008

 • Tur til SOPHIENHOLM
 • Tur til Østre Landsret og Karrierebar
 • Tur til Fuglsang Kunstmuseum

  Udstillinger i 2007

 • Tur til Karise
 • Tur til Nordsjælland
 • Tur til OLUF HØST på Rønnebækholm


 • Aktivitetshuset Bernhard, Adelgade 41 i Præstø