Program for 2020

Pelle Møller Schiødt
AFLYST:
Fernisering:
21. marts 2020, kl. 11.00-13.00.
I Bio Bernhard baghus
Fredage kl. 15.00-17.00 og lørdage kl. 11.00-13.00
Sidste dag er lørdag den 18. april 2020


Næste fernisering: Signe Hougaard Hansen


 

Pelle Møller Schiødt

Vi er meget glade for at kunne præsentere Pelle Møller Schiødt. En udstilling med hans grafiske arbejder, en meget kompetent kunstner. Det er så spændende at kravle ind i hans grafiske univers. Vi håber virkelig, at rigtig mange vil lægge vejen forbi denne udstilling og beundre hans kunstneriske formåen.
Pelle Møller Schiødt har en meget varieret uddannelse bag sig, spændende fra Kunstskolen Florenzo de Midici i Firenze til Det Fynske Kunstakademi, med en sideløbende uddannelse som tatovør.

En baggrund der sætter sit præg på hans mange udstillinger og kunstneriske aktiviteter.
Her er han på etablerede udstillinger som Påskeudstillingen på Janusbygningen i Tirstrup og Forårsudstillingen på Charlottenborg. Men også med vægmalerier på Nørrebro.
Mange af hans grafiske arbejder har rødder i nordisk mytologi, men også japansk kunst er at finde blandt hans inspirationskilder. ”I mit træsnit med titlen 'Tengu Girls - Hanadaka San' har jeg valgt at fortolke den mytologiske, langnæsede trolds kone og barn. Jeg har brugt min egen familie som model til illustrationen, for bedre at kunne leve mig ind i den narrative situation.” (træsnittet kan ses på udstillingen)
Pelle er medlem af Billedkunstnernes Forbund og er stærkt involveret i Kunstrunden Lejre.
”I mine tegninger og malerier arbejder jeg med kontrasterende form og farve som et grundlæggende visuelt udtryk, hvor en livagtig, organisk og rumlig figur møder det flade og ofte abstrakte mønster.
Kontrasten sigter på at udfordre afkodningen af mine billeder, således at motivet ikke fører til en selvindlysende, ”automatisk” afkodning. Min komposition varierer fra en enkelt centralt placeret figur til en mere kompliceret komposition, der bryder med rammen og det klassiske perspektiv i rum opbygningen.
Motiverne i mine værker er dels hentet fra omverdenen, fx mytologiske og religiøse motiver, dels fra min egen verden. Mine billeder kan delvist opfattes som stille billednedslag i en flydende verden af oplevelser og tanker, dvs. at mine motiver føjer sig ind i en mere kompliceret sammenhæng eller forløb.”


Aktivitetshuset Bernhard, Adelgade 41 i Præstø