Program for 2019

Josephine Ernst
Fernisering:
9. november 2019, kl. 11.00-13.00.
I Bio Bernhard baghus
Fredage kl. 15.00-17.00 og lørdage kl. 11.00-13.00
Sidste dag er lørdag den 30. november 2019


Kommende udstilling
2020  

Josephine Ernst

Vi bevæger os med denne udstilling væk fra billedkunst forstået som maleri, og kan på denne udstilling se billedkunst skabt ud fra fotografiske virkemidler.
Josephine Ernst siger det på denne måde:
Mange af mine motiver er bygget op af betragtninger over vores europæiske kultur og de genstande, som den menneskeskabte forbrugerkultur efterlader. Tidens tand spiller en stor rolle i mange af mine billeder, for det fascinerer og samtidig skræmmer, da det minder os om livets gang, dets gentagelser og afslutning.
Mine billeder viser en iscenesat virkelighed. Realismen ophæves og der skabes et sprog, hvor fiktionen danner en ny helhed. Billederne er trykt dels på lærred og dels på museumspapir sat i hvide metalrammer med museumsglas.

Josephine Ernst maler med sine fotos og sammensætter sine billeder af flere lag af virkeligheden, visuelt kan det skabe nye synsvinkler: Med udgangspunkt i min uddannelse og gennem mange års arbejde som scenograf, har jeg valgt selv at skabe - uden for teatrets mure - mine egne verdener og fiktive rum. Jeg arbejder med kontrasten mellem naturen og det menneskeskabte og menneskenes efterladenskaber. Tidens tand er meget fascinerende, for det minder os om livets gang.
Jeg arbejder samtidig også med at bryde fotografiets tradition, som et dokumentarisk medie. Jeg maler med virkeligheden i stedet for blot at vise den, for fotografiet kan sagtens fortælle eventyr, visioner og følelser, selv om grundelementerne udspringer af hverdagen og det der er tæt på os, som vi ellers ikke har øje for.
Ved at sammensætte foto i flere lag og med fokus på samspillet mellem lys og mørke, forsøger jeg herved at opnå en ny og anderledes virkelighed. Disse lag indeholder samtidig både flere tider, landskaber og eller ting tæt på, som kan fortælle os om livets processer, dets gentagelser og afslutning.


Aktivitetshuset Bernhard, Adelgade 41 i Præstø