Program for 2021

Evi Apostolou
Fernisering:
Lørdag den 25. september 2021,
kl. 11.00-13.00.
I Bio Bernhard baghus
Fredage kl. 15.00-17.00 og lørdage kl. 11.00-13.00
Sidste dag er lørdag den 16. oktober 2021


Kommende udstillingAktivitetshuset Bernhard Adelgade 41

 

Paul Beckett

Maleren

Paul Beckett (1922-1994) var søn af en forretningsmand, men havde ikke selv nogen lyst til at gå i et sådant fodspor. Han fik sin uddannelse som kunstner på Bizzie Høyers tegneskole og på Kunstakademiets malerskole under professorerne Aksel Jørgensen og Kræsten Iversen og dernæst under Elof Riisebye på Freskoskolen som den sidste elev på denne skole. I 1950'erne havde han sit atelier på Frederiksberg, hvor tidens kunstnere som f.eks. Wilhelm Freddie og Jørn Larsen kom på besøg, og hvor der var fester i tide og utide.
Paul Beckett udstillede nødigt, mens han levede, men han har efterladt sig en stor produktion af især tegninger og akvareller. Værkerne på papir var praktiske på de mange rejser, på cafe, i bussen og hvor som helst, han kom. Paul Beckett var en dygtig portrætmaler og landskabsmaler og solgte mange akvareller rundt omkring i verden. Hertil kommer talrige dyrestudier. Værkerne viser os en talentfuld kunstner med humor, menneskekundskab, et åbent, nysgerrigt blik og en kærlighed til livet – ikke mindst til hustruen Birte Beckett, som han skildrede igen og igen foruden sine mange selvportrætter.

Birte og Paul Beckett flyttede til Sydspanien i 1962, hvor Paul boede til sin død. Han er begravet på Fundacion Valparaiso, det smukke kunstnerrefugium, som parret indrettede et godt stenkast fra deres hjem i Mojacar. Allerede i 1951-52 var Paul Beckett på rundrejse i Spanien med Akademiet (hvorfra han gik hjem til fods med kunstnervennen Jørn Larsen), og en stor del af hans produktion består af spanske motiver som eksempelvis hans tyrefægtningsbillede.
Museumsdirektør Andrea Rygg Karberg.
Birte og Paul Beckett rejste utroligt meget, hele Middelhavet rundt foruden Grønland, Island, Skotland, Indien, Bali, Kenya, Madagascar, Mexico, Chile, Peru og meget mere. For Pauls vedkommende altid bevæbnet med papir og tegneredskaber. Mange af rejsemålene hang sammen med parrets store interesse for arkæologi, som de blandt andet udøvede, da de i 15 år arbejdede på udgravninger tæt på Granada i Spanien.

VI VIL VED FERNISERUNGEN FØLGE GÆLDENDE CORONA REGLERAktivitetshuset Bernhard, Adelgade 41 i Præstø