Program for 2021

Janni Mai Larsen
Fernisering:
Lørdag den 16. oktober 2021, kl. 11.00-13.00.
I Bio Bernhard baghus
Fredage kl. 15.00-17.00 og lørdage kl. 11.00-13.00
Sidste dag er lørdag den
6. november 2021


Kommende udstilling

Hanne Sie
Fredag den 20. november
Aktivitetshuset Bernhard Adelgade 41 

Janni Mai Larsen

In the lonely and dystopic landscape, where everything is strange and unpredictable, there is still glimps of light and growth from above and underneath, but the darkness lurks.

Janni Mai arbejder primært med maleriet og tegning som medie. I sine billed-kunstneriske praksis arbejder Janni Mai undersøgende i et figurativt fortællende univers. Kunstneren bevæger sig ofte et sted i mellem lys/mørke - forfald/vækst - æstetisk/uskønt hvilke ofte gennemsyrer stemningen og tematikken i værkerne. Det er i dette spændingsfelt, Janni Mai arbejder undersøgende og udforsker hvad der er muligt og ikke muligt, hvilket også gælder for hendes teknikker og udførelse.

Janni Mai inspireres/er optaget af naturen, samfundskritik, naturvidenskab, psykologien - den menneskelige psyke og spiritualitet. Af litteratur og filosofi har kunstneren været meget optaget af eksistentialismen – Jean Paul Sartre & Kirkegaard og spirituel litteratur.
Janni Mai drager ofte paralleller imellem den indre og ydre verden og leger med skjulte metaforer, symboler og mystik i sine billeder. Ex. Forladte og tomme huse, der kan repræsentere elementer fra underbevidstheden i det menneskelige sind.
Janni Mai forsøger i sine værker at vække en nysgerrighed hvor det æstetiske går i dialog med det uskønne/ grimme.

Ved første øjekast møder man ofte et farverigt optimistisk landskab, men på tæt hold vil man opdage de sære og mærkelige gevækster der gemmer sig i landskabet.
En dyster kommentar - Et budskab - en lokkefugl, Things are not what they seems to be.

Udstillingstitel: Inverted Intuitive Nature.
På udstillingen Inverted Intuitive Nature i Præstø udforsker Janni Mai Larsen en omvendt natur, der muteres i grænserne i mellem en indre og ydre virkelighed. Titlen refererer til liv og forfald, naturen med dens cyklusser, forandringer – opblomstringen fra dybet og en intuitiv væren med og i naturen.
Uddannelse: Udannet på Det kongelige Danske Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi - dimitteret i 2011.
Udstillinger: Janni Mai har flere censurerede udstillinger bag sig. Bl.a. Forårsudstillingen på Charlottenborg og KE Kunstnernes Efterårsudstilling. Hun har udstillet og arbejdet i Beijing i Kina og udstillet på flere gallerier og deltaget på en lang række gruppeudstillinger rundt om i Danmark.Aktivitetshuset Bernhard, Adelgade 41 i Præstø