Program for 2019

Grethe Tranberg
Fernisering:
31. august 2019, kl. 11.00-13.00.
I Bio Bernhard baghus
Fredage kl. 15.00-17.00 og lørdage kl. 11.00-13.00
Sidste dag er lørdag den 21. september 2019 

Grethe Tranberg

Fortæller om sig selv: Jeg arbejdede i mange år med kunsthåndværk, men maleri og layout kom til at betyde mere og mere for mig. I dag arbejder jeg kun med maleriet og ind i mellem skulpturen
På et H.F. kursus mødte jeg billedhuggeren Sandor Pergesi, der underviste mig i layoyt og tegning. I denne periode opsøgte jeg -svend Wiig Hansen, han så på mine arbejder, hvorefter han i en kort periode vejledte mig. Under et ophold i Sydfrankrig, begyndte farverne at spille en større rolle. Jeg lagde tegning og layout til side og begyndte at male på fuld tid. Maleriet er mit liv. Farve og form betyder alt for mig. Jeg arbejder på at farven skal leve, være dyb, stoflig, vibrerende og organisk. Formen støtter farven - farven bliver til form, bliver bevægelig - leverer motiv og historie.

Grethe Tranberg har en lang række udstillinger bag sig, og har solgt til Københavns Domhus og Røtarheimid, Midvågur, Færøerne.
Hun har modtaget Eva Andersens legat fra Kvindelige kunstneres samfund 2011 og modtaget Sonarfondens Rejselegat 2008.
Er medlem af B.K.F. Billedkunstnernes Forbund, K:K:S Kvindelige Kunstneres Forbund, Kunstnersammenslutningen Mult, Åbne Atelierdøre Stevns, og Udstillingen Samart i Køge.


Aktivitetshuset Bernhard, Adelgade 41 i Præstø