Udstillinger i 2020

Signe Hougaard Hansen
Fernisering:
Lørdag den 26. september 2020.

Signe Hougaard Hansen

Signe Hougaard Hansen henter sine inspirationer fra eventyr og drømme og fra barndommens fantasiverden. Hovedpersonen i billederne er som oftest en lille pige eller en ung kvinde. Hun ses i selskab med trolde, bjørne, fugle, fisk, nisser og djævlebørn. Disse scenerier kan udspille sig forskellige steder, såsom under havet, i skoven, i cirkus, i tivoli eller på en blomstereng.
Stilen er en blanding af naivisme og surrealisme, kan også kaldes magisk realisme. Hvad det skal betyde, må beskueren selv danne sig en mening om. Billederne er åbne for fortolkning, og kunstneren er åben overfor at nye og uventede ting pludselig kan optræde i billederne, billedsproget er hele tiden under udvikling, ligesom i en drøm kan der ske uventede ting.

Signe er uddannet på Engelsholm Kunsthøjskole, Langelands Kunsthøjskole, Kunsthøjskolen i Holbæk og Århus Kunstakademi. Medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kvindelige Kunstneres Forbund og Galleri Nybro.
Signe har en lang række udstillinger på sit CV. Her kan nævnes: Musikhuset i Århus, Odder Museum, Galleri Rasmus, Politikens Kunstforening, Herning Rådhus, Kulturspinderiet Silkeborg, Jyske Bank, Kvindemuseet i Århus, Red Carpet Art Helligåndshuset København, Værftshallerne i Helsingør, Galleri Nybro.

Pelle Møller Schiødt
Lørdag den 22. august 2020

Pelle Møller Schiødt

Vi er meget glade for at kunne præsentere Pelle Møller Schiødt. En udstilling med hans grafiske arbejder, en meget kompetent kunstner. Det er så spændende at kravle ind i hans grafiske univers. Vi håber virkelig, at rigtig mange vil lægge vejen forbi denne udstilling og beundre hans kunstneriske formåen.
Pelle Møller Schiødt har en meget varieret uddannelse bag sig, spændende fra Kunstskolen Florenzo de Midici i Firenze til Det Fynske Kunstakademi, med en sideløbende uddannelse som tatovør.

En baggrund der sætter sit præg på hans mange udstillinger og kunstneriske aktiviteter.
Her er han på etablerede udstillinger som Påskeudstillingen på Janusbygningen i Tirstrup og Forårsudstillingen på Charlottenborg. Men også med vægmalerier på Nørrebro.
Mange af hans grafiske arbejder har rødder i nordisk mytologi, men også japansk kunst er at finde blandt hans inspirationskilder. ”I mit træsnit med titlen 'Tengu Girls - Hanadaka San' har jeg valgt at fortolke den mytologiske, langnæsede trolds kone og barn. Jeg har brugt min egen familie som model til illustrationen, for bedre at kunne leve mig ind i den narrative situation.” (træsnittet kan ses på udstillingen)
Pelle er medlem af Billedkunstnernes Forbund og er stærkt involveret i Kunstrunden Lejre.
”I mine tegninger og malerier arbejder jeg med kontrasterende form og farve som et grundlæggende visuelt udtryk, hvor en livagtig, organisk og rumlig figur møder det flade og ofte abstrakte mønster.
Kontrasten sigter på at udfordre afkodningen af mine billeder, således at motivet ikke fører til en selvindlysende, ”automatisk” afkodning. Min komposition varierer fra en enkelt centralt placeret figur til en mere kompliceret komposition, der bryder med rammen og det klassiske perspektiv i rum opbygningen.
Motiverne i mine værker er dels hentet fra omverdenen, fx mytologiske og religiøse motiver, dels fra min egen verden. Mine billeder kan delvist opfattes som stille billednedslag i en flydende verden af oplevelser og tanker, dvs. at mine motiver føjer sig ind i en mere kompliceret sammenhæng eller forløb.”

Finn Andersen

25. Januar 2020

Finn Andersen

Han kan tegne, han kan male, han kan fortælle, og så mestrer han provokationens diskrete kunst. Kunst skal ikke være dekoration, men et bidrag til at forstå hvorfor verden er fyldt med glæde og ulykke, skønhed og fornedrelse, et bidrag til virkeligheden.

Finn Andersen er født i 1942 og fik sin uddannelse som grafiker og designer på Kunsthåndværkerskolen og Grafisk Højskole i København. Design og grafik var hans hovedfokus i 1960èrne, og utallige er de plakater, frimærker og logoer som blev skabt ved hans arbejdsbord. Han har i 1980erne ladet sig inspirere af stranden og især af affaldet på stranden. Det er blevet til assemblager, der påpegede vort miljøsvineri. I 1990erne tog han pensel i hånd og har derefter malet billeder, han kalder: ”Bidrag til virkeligheden”. Billeder af mennesker og om mennesker.
Finn Andersen har en lang række udstillinger bag sig. Her kan nævnes:
Kunstindustrimuseet, Charlottenborg, K.E, Villa Aurora Møn, Kunstforeningen Møn, Rønnebæksholm, Museum-Boderne Næstved, Sommerudstillingen Masnedøfortet , Heltborg Museum Thy, Dimension i Rundetårn, Sydhavsøernes Censurerede Efterårsudstilling Nykøbing F, Kulturarkaden Vordingborg, Kunst og Kirker v/Slagelse.
Og – desuden – tegnet skriften til velkomststenene på Møn og Bogø.